امر به معروف ونهی از منکر، یکی ازاصول عملی اسلام و از مهمترین و عظیمترین فرایض دینی است؛ این اصل مهم در قرآن کریم و سیره معصومین (ع) نیز مطرح شده است، بنیاد پژوهشهای اسلامی نیز پژوهش های متعددی را با محوریت این دو فریضه الهی انجام داده است.
کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی»، «امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی (در2جلد)»، «فریضهای برتر، شیوهای نو در آموزش و ترویج امر به معروف و نهی از منکر»، «امر به معروف و نهی از منکر (درسهایی از نهج البلاغه،33)»، «امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی (مجموعه مقالات)»، «فقه امر به معروف و نهی از منکر» و... عناوین برخی از کتابهای تولید شده توسط این مرکز علمی پژوهشی است.
تبیین مبانی عقلی امر به معروف و نهی از منکر
کتاب «امر به معروف و نهی از منکر در سیره رضوی» یکی از آثار این مرکز علمی- پژوهشی است که به موضوع بررسی اهمیت دو فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی و ارتباط آن با حقوق شهروندی و تشریح جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در نظام عقیدتی اسلام می پردازد. سیدعبدالحسین دستغیب و سید محمد هاشم دستغیب نویسندگان این اثردر سه فصل به موضوعاتی همچون مبانی عقلی امر به معروف و نهی از منکر، اهداف دین در فریضه دانستن امر به معروف و نهی از منکر و وجوب عقلی این فریضه، جایگاه حقوق شهروندی در این فریضه پرداخته است.
امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی
«کتاب امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی» نوشته مایکل کوک و ترجمه احمد نمایی است. این کتاب در 5 بخش تدوین شده و علاوه بر طرح مباحث مقدماتی، دیدگاههای کلامی مختلف را درباره امر به معروف و نهی از منکر با نقد هر یک بررسی کرده است.
شیوهای نو در آموزش و ترویج این فریضه
«فریضهای برتر، شیوهای نو در آموزش و ترویج امر به معروف و نهی از منکر» نیز عنوان کتاب دیگری است که به همت حجت الاسلام رضا وطن دوست تالیف شده است.
در این کتاب به مباحثی همچون جایگاه و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر، شرایط و مبانی آن، شیوهها، آسیبها، آثار و پیامدهای آن با رویکرد تسهیل در آموزش و ترویج این فریضه پرداخته شده است.