به گزارش خبرنگار علم و فرهنگ آستان قدس رضوی، مرتضی رجوعی در آیین نکوداشت مقام استاد که در محل سالن همایشهای دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به سیاستهای کلان آستان قدس رضوی که توسط تولیت معزز این آستان مقدس بهتمامی بخشها و مجموعهها ابلاغشده است، عنوان کرد: در راستای سیاستهای ابلاغی چشمانداز 10 ساله برنامههای دانشگاه در قالب برنامههای تحولی سهساله ترسیمشده است که نیازمند مشارکت و همراهی اساتید در مسیر تحقق این برنامهها و سیاستها هستیم.
این مقام مسئول با اشاره به جایگزینی آموزشهای الکترونیکی بجای آموزشهای حضوری با فراگیری ویروس کرونا عنوان کرد: شیوع ویروس کرونا باعث غافلگیری آموزش عالی کشور شد اما دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) باتجربه موفقی که در حوزه آموزشهای مجازی از یک دهه گذشته داشت بهسرعت توانست آموزشهای الکترونیک و مجازی را جایگزین آموزشهای حضوری کند و به اذعان شورای مدیریت آموزشی استان خراسان رضوی، دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) جزو موفقترین دانشگاههای استان در بحث آموزشهای الکترونیکی است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در ادامه با اشاره بهضرورت حفظ و تقویت دستاوردهای آموزشهای مجازی بهعنوان یکی از ابزارهای مکمل آموزشهای حضوری تصریح کرد: امیدواریم از این فرصت ایجادشده به نحو مطلوب بهرهبرداری شود و طبق جدیدترین بخشنامه ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات فناوری دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی مجاز هستند تا حداکثر 30 درصد محتواهای آموزشی را بهصورت تولید محتوا در قالب آموزشهای الکترونیکی دنبال کنند.
لزوم برنامه محوری در مسیر آموزش
دکتر رجوعی با اشاره به لزوم برنامه محوری در مسیر آموزش، خاطرنشان کرد: تأکید میشود طرح درسهای آموزشی توسط اساتید ارائه شود تا دانشجویان با مباحث و سرفصلهای هر جلسه آشنایی لازم داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای طرح بورسیه تحصیلی امام رضا(ع) گفت: در حال حاضر حدود 500 دانشجوی ایرانی و غیر ایرانی مستعد و تحت پوشش سازمانهای حمایتی بهصورت بورسیه رایگان تحصیلی در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) پذیرششدهاند و در سالهای آینده این طرح ادامه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در بخش دیگری از سخنانش به تشریح برنامههای پژوهشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایجاد مرکز نوآوری با استقرار گروههای نوآورانه، راهاندازی سه مرکز تحقیقات شهرسازی و معماری امام رضا(ع)، مرکز تحقیقات فناوریهای زیستی و سلامت و مرکز تحقیقات کاربردی تبلیغات دینی و نشریات علمی- پژوهشی ازجمله فعالیتهای دانشگاه در این حوزه است.
اخذ مجوز 4 مجله علمی و پژوهشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
دکتر رجوعی ادامه داد: در حال حاضر مجوز چهار مجله علمی پژوهشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عناوین مجله علمی «امام رضا(ع) و علوم روز»، «پیشرفتهای مدیریت راهبردی»، «اندیشههای نوین در ورزش تربیتی» و «حسابداری و حسابرسی در محیط اسلامی» اخذشده است.
این مقام مسئول همچنین راهبرد کلیدی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) را تبدیلشدن به پایگاه پژوهشهای کاربردی در آستان قدس رضوی و تکمیل زنجیره فعالیتهای دانشبنیانی معرفی کرد.
وی در ادامه سخنانش به فعالیتهای بینالمللی دانشگاه اشاره و عنوان کرد: دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) جزو 10 دانشگاه بزرگ ازنظر تعداد دانشجویان غیر ایرانی است و تنها دانشگاه بینالمللی کشور است که از مجوز بینالمللی برخوردار است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) همچنین اساتید را خط مقدم ارتباط با دانشجویان معرفی کرد و گفت: توجه به مباحث فرهنگی و تربیتی جزو اولویتهای اصلی دانشگاه است.
وی افزود: بر اساس اعلام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) ازنظر فعالیتهای فرهنگی در بین مؤسسات آموزش عالی غیردولتی رتبه اول را کسب کرده است.